onsdag 10. februar 2010

Handelsstandens grådighet

Mannen og jeg feirer ikke Valentine's Day.
Etter vår oppfatning er dette bare enda en dag skapt av handelsstanden for å øke salget i tider som vanligvis er stille og med dårlig omsetning.
På lik linje med morsdag, farsdag og Halloween, forøvrig.
Feiring av morsdag og farsdag kan forsåvidt være koselig, men det lar seg utmerket godt gjøre uten å sponse en grådig handelsstand.
En mamma og en pappa setter da mye større pris på en hjemmebakt kake og et kort tegnet av barna, enn en eller annen halvgjennomtenkt gave rasket med seg i full fart utfra en pliktfølelse om å måtte gi bort noe, attpåtil plantet av en handelsstand som vil ha kloa i våre hardt opptjente penger!?

Denne artikkelen om en handelsstand som fortviler fordi morsdagen, Valentine's Day OG fastelavn i år faller på samme dag, gjorde meg bare ytterligere skeptisk til disse dagene, og enda mer bestemt på ikke å falle for handelsstandens triks for å få meg til å øke mitt forbruk ytterligere, det er dessverre mer enn høyt nok som det er allerede.

Så folkens, bak fastelavnsbollene selv (det er dessuten mye bedre), få barna til å tegne og skrive hyggelige kort til morsdag og farsdag og hjelp dem å bake en egen kake. Og si til hverandre hver dag at dere er glad i hverandre, ledsaget av mange gode klemmer og mye kos i hverdagen!

1 kommentar:

Camilla. sa...

To tomler opp!
Kunne ikke vært mer enig! :)