onsdag 10. mars 2010

Vottevekst

Min noe slumsete 7 år gamle sønn har de siste dagene somlet bort sine to beste par votter på skolen, hvorav ett par helt nye Gore Tex votter til den nette sum av 400 kroner (blodpris spør du meg). Men det er fortsatt de gamle, rimeligere vottene som er favorittene....

Jeg har bedt ham lete etter vottene, men han har ikke hatt suksess (noen som vet om et hankjønn som er god til å lete?)

Nettopp hadde han imidlertid vært og rotet i en stor kasse med diverse vintertilbehør som vi har her hjemme, og nå kom han til meg og viste meg en vott identisk med sine favorittvotter, men i voksenstørrelse. Og sa med bebreidelse i stemmen: "Mamma, forrige gang du vasket de gamle vottene mine så ble de større!"

Stol på at avkommet alltid vil forsøke å legge skylden for store og små problemer over på opphavet! Det ser visst også ut til at det er på sin plass å forklare nærmere om mekanismen bak fenomenet krymping i vask, som det kan tyde på at poden hadde i bakhodet da han kom med sitt utsagn, og hvorfor det ikke lar seg gjøre at plagg faktisk vokser i vask.

2 kommentarer:

Siv sa...

Hehe.... herlige gogutten!
Tenk om ting kunne krympes større i vask. Hadde vært veeeldig hendig til tider, når noen klær strammer litt for mye av mistenkelige grunner ;)

Anonym sa...

Herlig! Her i huset er 6 år gammel Broremann stadig vekk observert på skolevei med arvete strikkevotter i en obskur brunfarge, stoppet og lappet med annen obskur brunfarge, opprinnelig strikket av hans avdøde oldemor for sikkert 60 år siden. Og 400-kroners-hanskene? I kommoden der de hører hjemme.Han er jo iallefall tidvis ryddig;)
Og så glad som jeg er for å se deg igjen, Plomma! Jag må visst begynne å stikke innom oftere! Stor klem, Ine